Renovering

Om man bortser från fasadrenoveringen (som är ett kapitel i sig) så körde den invändiga ombyggnationen idag igång på allvar. Såklart kör vi allt på en gång så vid ett tillfälle befann sig fem hantverkare (och en IT-konsult) i huset på samma gång! Det som skall göras är då alltså att förvandla garaget till ett sovrum+klädkammare. Projektet går under namnet “Projekt Man-Cave“.
Steg ett var att  regla upp och mura igen den gamla garageporten samt montera dit ett fönster istället för garageport (som vi sålde på Blocket). Notera att det vid detta tillfälle var fullt med bråte (bland annat unge#3’s spjälsäng) i garaget…

Steg nummer två blev att plana ut garagegolvet som hade ett ganska otäckt fall utåt. Helt ok för ett garage där diverse vätskor skall rinna ut från huset men för ett sovrum vill man ha sina vätskor kvar i horisontalläge.
 Nästa steg är att regla upp invändigt och montera de nya väggarna.
 Imorgon kommer elektrikern och drar rör och kablage för nya väggutag, strömbrytare etc samtidigt som snickarna skall riva upp en öppning mellan tvättstugan och det som skall bli en liten hall in till sovrum #4.

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.