Skolavslutningar i parti och minut

Sommaren närmar sig och med det getingar, brännmaneter och skolavslutningar. Det som de tre har gemensamt är att de är farliga för de som är allergiska eller överkänsliga mot getingstick, bränntrådar eller dubbelparkerade föräldrar och det är nog egentligen bara den sista som jag är dödligt allergisk mot. Så, skolan blir ett veritabelt avgasstinkande, tutande helvete när alla föräldrar skall samlas samtidigt för att se sina små sjunga en stump.
Konstigt då att det faktiskt är värt det… Jag inleder alltid dessa aktiviteter med att vara sur och irriterad men kan efter en stund av barnasång inte värja mig och går därifrån med kramp i ansiktet av att ha lett förmycket. Ungarna är bara för otroligt söta.
Vi inleder med ett klipp från förra veckan när Måns hade musikaluppvisning. Temat var miljö och otroligt snusförnuftigt med sånger om återvinning och förhatliga SUV’ar på tomgång. Charmant med andra ord!

[quicktime width=”640″ height=”360″]http://www.foung.com/wp-content/uploads/2012/06/Musikal2012.mp4[/quicktime]

Idag var det så dags för Almas dagisavslutning och det var en folktät upplevelse. 170 barn skulle sjunga och eftersom vi bor i ett kärnfamiljsområde var säkerligen (minst) 340 föräldrar på plats för att beskåda barnen. Eftersom vi inte hängde på låset så fick vi en plats på rad 14 med en skog av huvuden framför oss. Även om de mindre barnen drabbades av mild panik inför folkmassan så tog Alma det lugnt och hade inga problem att både peta sig i näsan och inleda en spontan avklädning inför publiken. Hon fick dock en mild reprimand av fröken.

I morgon väntar nästa skolavslutning som skall avslutas med ett tårtkalas utan dess like. Varje familj har ombetts ta med sig var sin tårta! Jag kommer behöva rehab efteråt…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Skolavslutningar i parti och minut