Vatten

Häromdagen åkte jag och de stora barnen till Koh Rokk för att snorkla. Dvs, istället för att tillbringa hela dagen i vattnet vid stranden så åkte vi speedboat i en timme för att tillbringa hela dagen i vattnet vid korallreven. Det blev en mycket trevlig dag med massor av fisk. Måns är väldigt intresserad av det marina livet, vad de heter, deras dykartecken (tre fingrar på armen = Barracuda, handen som en fena i pannan = Haj, handen som en pistol med avtryckare = Tryckarfisk osv.)
Vatten
Alma fixade snorklingen i vågorna riktigt bra även om det var lite långt att dyka ned tre meter till botten för att spana in “julgranarna” (ringmaskar som bor i korallen).
Julgranar
Det var soligt och fint som det brukar fast något blåsigt varför det var rätt så stora vågor. Resan tillbaka till Koh Lanta med speedboaten blev rätt så skuttig…till nöje för vissa (Måns och Alma) men inte för andra (den kinesiske pojken som spydde konstant i 60 minuter).
Snorklare
För att fortsätta på vattentemat drog jag igår ut och dök på ett vrak som ligger utanför Phi-Phi islands.
Vrak.
En mycket trevlig upplevelse med mängder av makrillfiskar (Trevallies), drakfiskar (Lionfish) och annat smått och gott.
Idag har vi en “stannahemmadag” där tjejerna slöar och Måns jobbar med den ambitiösa läxa som hans snälla fröken skickade med honom. Nu återstår några ytterligare dagar av bad och plask innan vi intar Singapore!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.