Avfärd från Koh Lanta

Efter mycket tjat från ungarna så föll jag till föga och åkte återigen på en resa till den helt galna ormshowen i Klong Nin. Han visade som vanligt upp en mängd giftiga ormar och hur man kunde leka med dem om man inte hade vettet i behåll.
Kobra
Både Måns och Alma kan nu stoltsera med att ha klappat en livs levande kobra med gaddar och gift intakt. Man kunde även klappa icke giftiga ormar, något som var mycket uppskattat hos de små (jag var inte fullt så imponerad).
Ormar
Det var ju samma kille som under förra resan hade en 4,5m dräktig kungskobra i hägn. På frågan vad han skulle göra med ungarna så skulle han dumpa dem i skogen bakom sitt hus (med gott om grannar runt om). Nu frågade jag hur det blev med den saken, och visst hade han gjort det! “De smiter ju ut genom nätet i buren annars!” Fullständigt logiskt med en Thailändares sätt att se på saken. Jag fick dock inte veta hur många av hans grannar som strukit med de senaste året men eftersom han också jobbar som ormfångare på ön så är väl cirkeln så att säga sluten. Ormshowen är numera bara ett deltidsjobb för honom, mesta tiden går åt till att samla in giftormar från de olika hotellen på Koh Lanta. Kobran överst på sidan hade han tydligen plockat i resorten bredvid vårt hus i november… Mysigt är bara förnamnet.
Dock så lyste den stora kungskobran med sin frånvaro under vårt besök och var ersatt av två nya förmågor, varav den ena han plockat upp i en bungalow där ett tyskt par firade sin semester.
Kungskobror
På frågan vad som hade hänt med “mamma-kungskobra” så hade tydligen fodervärden glömt (inte vågat – min tolkning) att mata den när han var bortrest en månad. Så den dog helt enkelt av svält. Också detta helt logiskt från ett Thailandsperspektiv…

Därmed så var dagarna på Koh Lanta till ända och det har gått ruskigt fort. Man hamnar snabbt i “Thailands-lunken” där dagarna bara går utan att göra mer speciellt än att bygga sandslott och leka med ungarna i havet eller poolen. Vardagen i Sverige känns långt borta…
Men, allt har ett slut och så även denna resa. Imorgon drar vi vidare med båten till Ao Nang för att på torsdag flyga till Singapore. Natten mot måndag drar vi sedan vidare tillbaka till Sverige och förhoppningsvis våren (host, host, inte så troligt)!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Avfärd från Koh Lanta

  1. Karolina says:

    Hallå!

    Det låter som om ni haft en underbar resa även denna gång. Idag har vi haft -12 grader. Rekord än så länge… Liiite till snö ett tag till tack, sen kan våren få komma.

    Kram!