Semesterdagen då allt händer!

Första semesterdagen bjöd på en minst sagt blandad kompott av upplevelser!
Efter en fin frukost på hotell Moliljan i metropolen Målilla (nåja) så skulle vi bege oss de knappa fyra milen till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld.
Sekunden efter att motorn på bilen gick igång hördes en knall från motorrummet och all styrkraft försvann. Efter en stunds googlande (vad gjorde folk innan det fanns smartphones) så spårade vi upp en verkstad någon km från hotellet.

20120709-211323.jpg
Väl på plats konstaterades det ett rembrott samt att en slang för servoolja gått sönder men att det gick att fixa med rätt delar på plats, delar som kommer imorgon (tisdag). Vi liftade med verkstadens ägare där vi hyrde en Passat som tog oss vidare till Vimmerby och “Pippiland”.

20120709-211651.jpg
Vädret har verkligen varit superbra så efter att ha knallat runt några timmar så var det skönt med ett bad i en sjö utanför Målilla.

20120709-211853.jpg
Sverige kan vara så otroligt vackert och alldeles underbart på sommaren!
Hela familjen badade och hade skoj och framförallt Alma trivdes i vattnet. Hon är verkligen helt orädd och hoppade som en tok på 2m svikten så att de puffbeklädda armarna nästan slets av.

20120709-212250.jpg
Mågge badade och simmade men tyckte det var lite kallt och trivdes bättre med att sola på den ljumma bryggan. Inte dumt det heller!
Nu väntar ytterligare en dag på Pippiland innan vi förhoppningsvis kan åka hem med vår lagade bil.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Semesterdagen då allt händer!