Wir Fahren nach Berlin

Så var sommarens roadtrip i “Sommarbilen” igång!
Jag har ju hyrt en Tesla Model S 85D för att via diverse stopp bränna ner till Kroatien med familjen.
Att resa med en elbil och behöva stanna för att ladda är rätt jobbigt, man behöver ha koll på vart man skall ladda med diverse appar och ganska ofta så funkar inte laddstationerna eller så finns bara långsamladdning (växelström) tillgängligt vilket gör pauserna plågsamt långsamma. Att resa med Tesla däremot är inget annat än odramatiskt och väldigt bekvämt. Man pillar in adressen i navigatorn och sen berättar bilen på vilka av Teslas SuperChargers man skall stanna och hur länge (10-40 minuter per stopp).

Det är så jäkla ballt att ladda Tesla!


Man skall dock vara medveten att även om det är en no-brainer att ladda en Tesla så blir det fler stopp än med en fossil-bil. Den bil som vi kört med klarar ca 38mil i motorvägshastighet på en laddning och då skall dessutom laddstationernas position timas så totalt Göteborg-Krotatien slutade det på 12 stopp totalt men då körde vi aldrig på marginalen.
Men nu började vi med ett stopp i Berlin.
Så på fredag 5/7 kl 08:15 rullade vi söderut för att med god marginal anlända till Gedser kl 15:00 för färjan som skulle ta oss till kontinenten.
Ca 20:00 rullade vi in till Berlin efter relativt händelselös körning men dock med förvånansvärt många vägarbeten, det var inte många mil som Teslan fick sträcka ut sig i sin prakt…
Morgonen därefter inleddes med som-sig-bör sightseeing i Berlin där alla viktiga platser diskades av i rask takt.

Brandenburger Tor – Historiens vingslag var tunga, och de kinesiska turisterna likaså.


Riksdagshuset


Det som ungarna tyckte var roligast var av någon abstrakt anledning monumentet över judeutrotelsen under andra världskriget, en plats som jag tyckte var fylld av andakt men som barnen såg som världens bästa labyrint och lekplats.

Stiftung Denkmal für die ermordeten Juden Europas


Efter en tung turistdag i Berlin gillade ungarna att bada loss på hotellet och efter det gav sig föräldrarna ut på en egen liten tur söderut för att spana på något så intressant som den “Internationella positivspelarfestivalen Berlin 2019”. En alldeles utmärkt liten festival där det bjöds på skönspelande positivspel, tyskt öl i plastmuggar och salta kringlor i överflöd.

Vad är dåligt med positivspel?


Vi minskade nog medelåldern med ca 40 år och då var inte ens ungarna med…
Dagen efter var det dags att hoppa in i bilen igen och bege sig till Österrike!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.