Boston

Dagen inleddes med en extremt kaloristinn frukost (någorlunda kompenserad av en tur på löpbandet) bestående av våfflor, Nutella och creme cheese bagels. Allt toppat med en halvliter blaskigt men helt ok kaffe. Dvs, precis det som jag ville ha och önskade.
Därefter hoppade (nåja klättrade) vi in i vår SUV, komplett med V6’a och gungade ner mot Boston.
Boston Harbour
Vi utgick från Boston Common, den stora parken som också skall vara USA’s äldsta med att gå Freedom Trail, en historisk vandring i Bostons matiga historia. Man följer helt enkelt ett spår av tegelstenar i backen som tar en till en mängd platser som speglar olika händelser som ledde fram till USA’s självständighet 1776.
Freedom Trail
Väl under vägen spanade vi in Massachusetts State House där guvenören har sitt kontor.
Massachusetts State House
Samt Old State House som var skådeplats för Boston Massacre 1770 då Britterna sköt ett gäng amerikaner och delvis var upptakten till den amerikanska revolutionen.
Old State House
Jag måste erkänna att med en lövtunn guide över Bostons historik i handen blev jag… Pappig!
“Barn, vet ni om att bronsstatyn över en åsna (som ni just nu försöker klättra upp på) är det demokratiska partiets symbol och kom sig av att grundaren, Andrew Jackson allmänt uppfattades som åsna av den politiska eliten för att han ville att folket skulle få mer att säga till om??!” [Inandning]
“Va? Inte det, nähä.”
Nej, omgivningens intresse för den historiska odyssén var med möjligt undantag för Måns lika med noll. Så, efter en ganska omfattande regnskur begav vi oss till den pittoreska byn Marblehead för att bada.
Det har varit varmt på östkusten, dock behagliga 29 idag så lite beachliv var inte svårt att sälja in.
Dock… bara för att det är varmt i luften så betyder inte att det är varmt i vattnet.
Det var iskallt! Men alla badade ändå, vikingar som vi är.
Devereux Beach
Imorgon drar vi vidare till Kittery för lite shopping samt till Portland för möjligen fler iskalla bad. Bara några dagar innan vi vänder söderut…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.