Snorkling

Häromdagen åkte jag och Måns till paradisön Koh Rok för att snorkla. Tjejerna fick stanna hemma då Alma inte var sugen på att snorkla och Meja troligen inte hade orkat med den en timme långa, skumpiga resan med motorbåt till ön (rättare sagt öarna).
Väl på plats så hoppade vi i vattnet och spanade på fiskar innan det var dags att käka (Curry, Måns åt som en häst) och därefter slöa på stranden.
Mansgungan
Koh Rok har ljus, fin korallstrand och uppfyller alla kriterier för att kallas paradisö.
KohRok
Jag och Måns trivdes, snorklade bland akvariefiskarna och när vi tröttnade på det så lekte vi med eremitkräftorna på stranden.
Kraftan
Självfallet spanade vi också in varanerna längre in mot djungeln. De var inte lika många och lika påflugna som sist men vi spanade iallafall in två stycken. Måns tyckte vi skulle vara lite försiktiga, vis av förra incidenten då jag var lite för närgången med kameran och tvingades till en kort löptur (till Thailändarnas jubel).
Varan2
På eftermiddagen fortsatte vi snorklandet och lyckades se Clownfiskar, Tryckarfisk, Muräna och en stor mängd Papegojfiskar, Ängelfiskar mm mm. När vi kom tillbaka till Koh Lanta smög jag och Måns undan och satte oss på Indianen med en glass/öl och smälte dagens intryck.
I övrigt är det inte så mycket nytt. I morgon skall jag dyka igen, denna gång till Hin Daeng där Mantorna på sistone har varit talrika. Även Valhaj har setts och det hade varit otroligt spännande att se något av dessa stora djur. Uppstigning kl 06:00 för att inte missa båten!
Annars är det rutiner som vanligt. Meja skall sova två gånger om dagen och ha mat frekvent för att inte låta illa men vi har fått ganska bra snits på rutinerna nu. Storbarnens rutiner går ut på daglig glass samt varje kväll obligatorisk fot-tvätt och det brukar behövas…
Smutsigafotter

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.