Batu Caves

Idag så åkte jag och ungarna till Batu Caves som är en hinduistisk helgedom norr om KL. Tilda bestämde sig för att åka på en magbaskelusk och låg opasslig med våtvarm handduk på pannan på sitt hotellrum (hon är återställd när detta skrivs). De fortfarande friska och starka tog lokaltrafiken ut till grottorna, först Monorail och sedan fjärrtåg. Resan är ju målet i sig!
Så efter ca 45 minuter och 15 kr fattigare klev vi av perrongen och började klättra de 272 stegen uppför berget.
Det var jobbigare än det kanske låter med 32 grader i luften och en närmst 100-procentig luftfuktighet så får man snart rejält vackra LP-skivor under armarna. För Almas del så var dessutom trappstegen närmast i knähöjd men hon knatade på bra!
Runt omkring oss skuttade mängder av apor på uppenbar jakt efter mat. Måns och jag tyckte det var roligt men man passar sig för att komma för nära. Deras huggtänder var inte att leka med och de borstar antagligen inte tänderna två gånger om dagen heller…
Alma tyckte dock att aporna var rejält obehagliga som ni kan se på filmen nedan.
[quicktime width=”640″ height=”360″]http://www.foung.com/wp-content/uploads/2012/03/Apan.mov[/quicktime]
Extra synd om henne eftersom hon också fick skäll av brorsan. Hennes favoritdjur var de duvor som häckade i grottorna och som såg både luggslitna och extremt pestsmittade ut. Ingen fick alltså klappa något djur på denna resa.
Väl uppe så insåg man att det var inte så mycket mer än en ganska stor grotta med allsköns hinduistiskt krimskrams så då tog vi tåget tillbaka till stan igen!
Detta blev den sista bloggposten från denna föräldraledighet! Imorgon lördag kl 23:59 går vårt plan tillbaka till Sverige och tre fjärdedelar av familjen längtar hem till blåbärsfil och kompisarna på fritids och dagis.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.