Ormshow

Idag åkte jag och Måns på den utlovade ormsafarin. Måns hade frågat före besöket om ormarna kunde bitas och om de var giftiga och jag hade med självklarhet svarat att “de har fått sina tänder bortdragna så det är ingen fara alls”. Så otroligt fel jag hade. Säkerhet visste man tidigare att det inte riktigt var Thailändarnas grej så egentligen var blev man inte förvånad att man på plats latjade runt med giftormar som med gift som “in two hours you dead!” eller “in one hour you dead”. Måns var dock helt orädd och tyckte det hela var mycket intressant och spännande.

Jag var inte rädd för ormar före besöket på Klong Khong ormsafari men nu är det frågan om. Framförallt när ormtjusaren i fråga glatt visar upp alla ormbett han har fått på händer och armar och som dessutom klargjorde var närmaste serumutrustade klinik ligger.
Huvudakten var den tre meter långa kungskobran som dessutom visade sig vara en riktig surtant (möjligtvis med konkurrens från min äkta hälft). Morra som en rotweiler kunde den också (ormen alltså). Ormtjusaren berättade stolt över att hon var dräktig och snart skulle lägga 20-40 ägg med små mini-kungskobror. När jag frågade vad han skulle göra med dem så var svaret självklart att han skulle släppa ut dem i djungeln bakom hans hus, de var nämligen för små för att ha i burarna (de slinker igenom maskorna i nätet). Detta kan väl närmast beskrivas som biologisk krigsföring i närområdet. Undrar vad hans grannar har för åskt om planerna…
Efter förevisningen av ormarna körde han en liten show med ett par av kobrorna och visade “the kiss of death” när han kysser ormarnas huvud.
[quicktime width=”720″ height=”576″]http://www.foung.com/wp-content/uploads/2012/02/Kissofdeath.mov[/quicktime]

Notera lådorna i bakgrunden där jag satt och tog det lugnt en stund. Det visade sig att de var fulla med kobror…

Det var en kul utflykt och definitivt något utanför vardagen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.