Hemma igen

Sedan sist har vi passat på att lokalturista i Uppsala. Jag har väl varit i stan säkert 20 gånger men kan egentligen inget alls om den (mer än vad man sett i den eminenta dokumentären “H:R Landshövding”). Så med svärmor som guide gjorde vi stan och besökte bland annat slottet, Vasaborgen och Domkyrkan.

En dag efter hemkomst från Uppsala bar det iväg igen (tvättmaskinen gick på högvarv). Denna gång till den danska ön Møn. Efter en dag av lugn och ro i det danska gemytet gästades vi av Åstorparna som svängde förbi för att handla lite dryckesvaror i närbelägna Puttgarden.
Møn är mest känd för sin klint som vi naturligtvis besökte. Från topp till havsyta är det 497 trappsteg eller ungefär 125m som man både skall gå nedför och uppför…

Annars spenderades dagarna med sol och bad (samt mitt deltagande i den där inköpsresan till Puttgarden). Med mindre än tre minuters promenad till stranden och 25 grader i luften var valet inte svårt.

Efter 380 mil så var denna bilsemester slut. Historiskt så har resorna med Alma varit nagelbitande historier (jag har öronproppar i stolsfickan) men denna gång var det i stort sett problemfritt. Ok, det gick några rullar mariekex men något annat var ju inte att vänta.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.