Upplandssemester

Vi har nu varit en vecka i Åstorp på “lantsemster”. Som vanligt blir det en del körande av diverse fordon; traktorer, fyrhjulingar och motoriserade tvåhjulingar. En aktivitet som i år varit extra påtaglig är dock flugjakt. Det är lite småmysigt att tex efter en god måltid tävla om hur många flugor man kan slå ihjäl och likt troféer rada upp som svarta klumpar runt tallriken. Nog om det…
Under dagen åkte vi på utflykt till Lövstabruk och Barnens Bruk som är ett litet upplevelsecenter för barn designat Sven Nordqvist (Pettson&Findus).

Barnen lekte som galningar i husen, i klassisk “Pettson&Findus-design”, allt i en skala för barn. Det var kanske inte lika lattjo lajbans för oss vuxna att krångla sig runt bland stegar, spångar och trånga utrymmen. Bilden nedan är från miniatyrskolan, komplett med bänkar, svart tavla och bokstavsbilder på väggarna.

Det fanns även lite utklädningskläder så Måns kunde klä ut sig till häxa. Sen fick vi svara på massor av frågor om häxor, trollkarlar och magi på resan hem.

Nu får det vara nog med Uppland för ett tag, imorgon åker vi hem till Götet, allt till tonerna av Måns nya favoritlåt Troublemakers – Staden Göteborg (länken kräver Spotify).

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.