Danmarkssemester

Under några dagar åkte vi till Jylland för lite semester. Vi inledde med att bege oss till Skagen för att stå med ena benet i Skagerak och andra i Kattegatt.

Regnet hängde i luften och det där “magiska ljuset” som man hört talas om lyste med sin frånvaro men Alma tyckte det var roligt att göra dödsföraktande tjurrusningar ut i havet. Vi andra tyckte väl att det var sådär… men sanden var i allafall mjuk!
Därefter begav vi oss söderut för att ta in på traditionell dansk “Kro” i den Jylländska metropolen Hvalpsund (677 innevånare) vid Limfjordens östra strand. Danska Kro’er är kända för sin goda mat och dryck vilket vi kan intyga.

Under onsdagen styrde vi färden mot Djurs Sommarland utanför Grenå. Sommarlandet har inget med djur att göra som man kanske kan tro utan är namngivet efter Djursland som “näsan” på Jylland kallas (det är dock på danskt maner ok att ta med sig hunden in, i detta hundskitens förlovade land).
Ett sommarland skiljer sig från en traditionell nöjespark (läs: Gröna Lund) genom att det finns stora grönytor, lämpliga för solning och picknick. Det finns heller inte bara halsbrytande elektrifierade attraktioner utan även studsmattor, klätterborgar, lekhus och annat skoj.

Hela familjen trivdes som fisken i vattnet och lekte som galningar.

Det fanns säkert hundra studsmattor att gå lös på. Måns börjar få ganska fin “hang-time”, skall putsa på tekniken hemma hos morfar om en vecka.

Det fanns också en damm där man kunde paddla kanadensare vilket jag och Måns gjorde. Eller rättare sagt; Jag paddlade och Måns klagade på att det var något fel på paddeln och att vi skulle åka tillbaka och byta (det gjorde vi inte).

På torsdagen gjorde vi lite svensk turism i Skagen (fyllde barskåpet) och hoppade sedan på Stenabåten tillbaka till Göteborg. Båtresan är ett kapitel för sig, även här bjöds på aktiviteter för barnen med lekland, fiskdamm och gympapass med Nicke Nyfiken.

Måns körde på för fullt och belönades med kramar av Nicke. Äntligen verkar hans fobi för stora gosedjur vara botad, han har tom lovat att krama kaninerna på Liseberg!

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.