Hong Kong del 2

Vi inledde dagen med att svulla i oss frukost på Starbucks (mycket uppskattat av framförallt Måns). Därefter tog vi en färja över till Hong Kong-ön för att med hjälp av den gamla (invigdes 1888) bergbanan ta oss upp till toppen av Victoria Peak. Utsikten är verkligen makalös!

Efter att ha stått en stund och fotograferat utsikten med ungefär en miljon andra turister bestämde vi oss för att ta en promenad. Vi gick den ca 3km Lugard Road runt toppen som går i en fantastisk natur med massor av stora fjärilar och sub tropisk vegetation. Idag var det också varmare, ca 20 grader, så det var t-shirt som gällde.
Efter promenaden gick vi en sväng i Chung Wan (Central) som bland mycket annat har en massa små affärer som säljer konstig mat som anka, orm och gud-vet-vad-men-det-har-lurvig-svans, grönsaker, frukt och allehanda prylar.Supermycket folk och inte alltid helt elementärt att navigera fram med barnvagn…
Efter detta tog vi oss tillbaka till Tsim Sha Tsui (TST) och gick i ett fullkomligt enormt shoppingcenter i Harbour City. Här har vi hittills fyndat leksaker till barnen, skor till de vuxna (ungefär halva priset på riktiga märkesvaror) och ambitionen är att imorgon ta tag i lite elektronikshoppande. Just elektronikbiten är på gränsen till grotesk. Det finns hur mycket som helst, med visst fokus på datorer och kameraprylar. Det mesta är billigare än hemma, men inte allt.
Morgondagen blir lång. Utflykt hela dagen innan flyget hem till Sverige går klockan ett på natten. Vi ses!
This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.