Dag 13, Koh Lanta, Krabi

Dagen har varit lång. På morgonen beslutade vi oss för att åka in till sjukhus med våra skruttiga ungar. Måns kräkande hade inte gett upp trots krummelurpiller och Alma var inne på sitt fjärde dygn med 40 graders feber (39,9 för att vara exakt). Så, vi packade ihop och lämnade Railay i en longtail båt på morgonkvisten med kurs mot Krabi Town. Väl framme på sjukhuset fick vi lugnande råd från läkaren och nya krummlurkurer som skulle funka bättre än de övriga. När vi lämnade sjukhuset mådde båda barnen bra, utan att fått en enda krummelurtablett! Det var minst sagt en lättnad, dels att läkaren tyckte allt var relativt ok samt, kanske viktigare att ungarna var pigga och glada igen. Nästa steg var att ta färjan till Koh Lanta. Vi beslutade oss för att skippa Koh Jum i år. Dels för att ungarna inte var i toppform och troligen inte kommer att uppskatta en hydda utan AC med endast fläkt samt att beskedet från hotellet på Jum var att de för närvarande hade lite “problem” med både el och vattenförsörjning varför man inte skulle kunna garantera något sånt. Det kändes som att vi hade fått nog av strapatser och styrde kosan mot snälla, barnvänliga och svenskinvaderade Koh Lanta. Väl på plats vid färjeterminalen uppdagades det att färjan gått för flera timmar sedan… ok, no problems vi är i Thailand, såklart det finns alternativ! Vårt alternativ blev minibuss till samma kostnad som färjan och med samma restid. Helt ok!
Så, tre timmar senare befann vi oss på Koh Lanta (Yai) och en kvart senare invigde vi poolen som var full av lekande, gastande svenska ungar till Måns stora glädje (vi andra tyckte det var rätt kul också).
Southern Lanta Resort som vi nu befinner oss på ligger vid den norra stranden Khlong Dao. Stranden är långgrund och väl lämpad för småbarn och stora barn. Hela beachen omges av en svalt fläktande bris som är väl lämpad för alla med skandinaviskt ursprung och som tycker att 35 grader dag ut och in är lite väl mastigt.
Inga nya bilder idag, kommer inom kort. Må väl!

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

One Response to Dag 13, Koh Lanta, Krabi