Dag 1-2, Kata, Phuket

Så var vi på plats i Thailand. Från och med nu förvandlas denna sida till resedagbok!
Vårt stora äventyr inleddes helt klart i dur. Trots att vi åkte från Åstorp redan kl 04:30 på morgonen så var både Måns och Alma nöjda och glada i bilen på väg till Arlanda (ok, Alma var lite sur de sista kilometrarna men det räknas inte). Första hoppet till Heathrow gick enormt bra, Alma somnade nästan direkt och Måns tyckte det var rejält spännande att åka flygplan. Efter en kort paus fortsatte resan mot Hong Kong. Även detta skutt började bra. Alma struttade omkring och charmade samtliga på flygplanet och gick sen och sov en timme i sin bäbissäng. När den övriga familjen tog det lugnt, käkade och kollade på film yttrade jag orden som skulle visa sig ödesdigra: “Det är ju helt fantastiskt hur bra detta går!”. Märk väl att vi nu befinner oss på timme 6 av den 26 timmar långa resan. Snart därefter bestämde sig Alma för att skrika i några timmar, vilket hon också gjorde… till resten av kabinens stora förtjusning.
Long story short, resan var inte kul. Jag tappade bort lill-kameran och flygbolaget tappade bort sulkyn (den kom dock tillrätta efter en dag).
Nu har vi installerat oss och sovit 14 timmar i sträck, vilket vi helt klart behövde efter flygresan.
Hotellet, Kata Palm Resort och Spa är så fint om namnet säger.

Alla faciliteter finns, spa (massage skall inhandlas), gym, bar i poolområdet och flera restauranger. Samtidigt ligger alla rum runt det väldigt lummiga poolområdet vilket gör att det blir ganska privat. Vi ser inte så mycket annat folk, vilket är skönt. Vi är solbrända som isbjörnar…

Vårt rum har poolaccess direkt från verandan vilket är både praktiskt och bra om man skall bada (de stora) eller dränka sig (Alma). Full koll på Alma är det som gäller när man är ute på verandan alltså.

Igår så badade vi mest i poolen (vi kom vid lunchtid) men gick på kvällen ned till stranden för att käka lite (pannkakor uppskattades av alla) och ta ett kvällsdopp. Jag behöver kanske inte säga att det inte direkt går någon nöd på oss!?

Nu skall vi slappa några dagar innan det är dags för avresa till Railey.
Lite mer bilder samt en uppdatering av albumet är på gång. Man måste ju bada också…

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

5 Responses to Dag 1-2, Kata, Phuket