Zadar

Efter en ganska händelselös resa från Wels, Österrike så anlände vi så till Zadar, Kroatien där vi är inkvarterade i en lägenhet ca 1km från stadens centrum.

Vi spanade såklart på den rätt så häftiga vattenorgeln som efter dess byggnation 2005 nog är Zadars mest kända sevärdhet.

“Pappa får vi bada med kläder på direkt från kajen?”
“… grumphf….”


Vädret har varit något opålitligt och det är först under de senaste dagarna som det varit soligt. Dag två bjöd på åskoväder av bästa klass med ett tiotal mm regn på någon timme.
Men på det stora hela har det varit hyfsat. Under onsdagen valde vi att resa några mil söderut till marknaden vid Karlovac där man kan köpa allt konstigt krimskrams som finns samt såklart en rejäl kreatursmarknad om man skulle vilja ta med sig några hönor hem till Sverige.

Kaninerna var nog mest poppis.


Vi kom nog lite för tidigt för kommersen hade inte riktigt dragit igång och vi landade inget roligare än en vattenmelon.
Därefter begav vi oss till vattenfallen vid Roski Slap (som ärligt talat mest låter som ett pennalistiskt drinkarspel). Här bjöds det på betydligt tjusigare vyer.

Krka nationalpark.


Det bjöds även på lite bad.

Bad vid vattefall, dock ej i.


Efter denna utflykt så har vistelsen framförallt handlat om att bada. Vi bränner runt till nya stränder varje dag, oftast steniga sådana så strandspadarna har lämnats orörda.

På lördag drar vi till Pula för att gissa vad?! Bada!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.