Cape Canaveral

Vädret i norra Florida har varit rätt så stökigt med massiva regn och kraftiga vindar. Resan från Jekyll Island till Cape Canveral tog sin lilla tid då motorvägen sköljdes över av regn av rent bibliska proportioner. Det har heller inte varit de där 10 minuters skurarna som folk pratar om är vanliga i Florida på sommaren utan skyfall under flera timmar i sträck. Efter ankomst till hotellet på CC igår så tillbringade ungarna till sin stora glädje 2h i poolen i piskande ösregn och mullrande åska.
Idag har man dock sett solen och vi har tillbringat dagen på Kennedy Space Center, pappa-nördarnas paradis.

Vad gör man då på Kennedy Space Center? Jo, fullkomligt drunknar i härlig amerikansk nationalromantisk rymdfarar-porr!
Det finns raketer överallt!

Rymdfärjorna är de speciellt stolta över och rymdfärjan Atlantis hänger från taket i en av de stora utställningshallarna.

Självfallet får man prova att spaka själv i diverse modeller och simulatorer något som alla gillar!

Det finns hur mycket som helst att göra och vi täckte väl en tredjedel eller något under vår dag. Man fick bland annat ta en busstur ut bland de uppskjutningsramper som används just nu av NASA, SpaceX, Boeing mfl. SpaceX sköt ju upp en Falcon 9 dagen innan vi kom som vi tyvärr missade, denna uppskjutning vad dock inte öppen för allmänheten. Alla anläggningar är verkligen enorma och vansinnigt intressanta att se i verkligheten (med något undantag, Meja sov i mitt knä under turen).
Stor uppmärksamhet ägnas åt Apolloprogrammet där man har en fullstor 110m lång Saturn V raket hängandes i taket. Sjukt imponerande för en rymdnörd.

Allt som allt var det en mycket trevlig dag och något som rekommenderas till alla som har vägarna förbi.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.