Georgia

Det blev en ganska kort och behaglig körning till Savannah men det blev inte någon stad överhuvudtaget. Tangiers Outlet lockade mer med shopping. Vi har länge varit på jakt efter en sån där parmesanrivare med vev som de har på restauranger och på Tangers så fyndade vi en för $6! Den heter “Rotary Cheese Grater” för övrigt.

Sen blev det såklart det gamla vanliga i form av träningskläder, skor etc. Allt till helt ok priser även med tanke på att den svenska kronan knappt är värd ett ruttet lingon.
Därefter drog vi direkt vidare till vårt mål, Jekyll Island. Detta place är något av en kombination av gated resort område och naturreservat. Det är alltså en blandning av resorts med allt vad det innebär och natursköna stränder med fågel/sköldpadds/gudvetvad-skyddsområde. Vi besökte bland annat öns sköldpaddssjukhus där sköldpaddor som av någon anledning inte klarat sig i naturen får vård för senare utplantering. Vanligast är att de har fått rejält med påväxt på skölden och helt enkelt behöver en rejäl rengöring för att vara operativa igen.

En patient kikar upp ur sjukhusbadet.


Småttingarna märks tydligt upp innan de placeras ut igen.


Övriga patienter, ingen fick dock långvarig vård.

Stränderna på Jekyll Island är vad jag skulle kalla för naturstränder. Ingen badvakt, ingen glassvagn men det är USA så självfallet finns det alltid parkeringsplats och toaletter på gångavstånd.

Driftwood Beach. Tjusigt.


Matilda mitt i kaoset på södra stranden på Jekyll Island.

Vi har det mysigt på Jekyll Island men imorgon blir det Florida för hela slanten med Cape Canaveral.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.