Carolinas

Vi spenderade två dagar vid Shell Island utanför Wilmington, North Carolina. Ett speciellt ställe. Stranden är milsvid med fin, nästan mjölig sand pepprad med snäckskal (därav namnet) och vattnet är nästan onaturligt varmt (28,5 grader). Däremot så är det ganska glest med folk och det finns heller inte några kiosker, restauranger eller liknande som i Rehoboth beach. Någon glass blev det alltså inte (det hade krävt att man satte sig i bilen och körde den dryga halvmilen in till stan, vilket var uteslutet). Men, jäklar vilka häftiga vågor det var!

Shell Island Beach

Nästa anhalt blev Charleston, North Carolina.

Charleston är en stad fylld med massor av inbördeskrigshistoria men helt ärligt så var detta inte särskilt intressant. Vi gick några varv på huvudgatan, Kings Street och spanade in (utan inbördes ordning); Gamla hus, dyra bilar och rika människor. Åtminstone där vi var var det ganska turistigt och skilde sig inte från liknande mysiga/charmiga/pittoreska städer vi varit i tidigare. Det blev ett pit-stop helt enkelt.
Däremot hände något mycket mera intressant på plats, ni kan inte ana vad som hände senare (clickbait).
Meja tappade sin första tand!
Och med “tappa” menar vi att jag med viss övertalan fick äran att dra ut den där tanden som satt som en nedfälld vindbrygga i munnen på henne. Fast det gjorde ju lite ont. Och så kom det blod. Så man blev lite ledsen.

Mamma tröstar

Men allt var förlåtet med en glass!

Imorgon, 20/7 åker vi till Savannah, Georgia och därefter vidare till St Simons Island i samma delstat där vi skall stanna i två dagar och bada. Därefter väntar Florida!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.