NYC, Philadelphia

Andra dagen i NYC inleddes med att smaska i sig doughnuts och kaffe på lokalt hak på Upper East Side. Gott och inte alltför dyrt men man får gå många kilometer för att bränna dessa megamackor…
IMG_5220
Därefter tog vi oss söderut med tunnelbanan till Battery Park och de faktiskt helt makalösa köerna för att ta sig ut till Liberty Island. Med tanke på att det var rätt varmt så ifrågasatte åtminstone jag det vettiga i att köa i en timme men väl på plats så insåg man att det var värt det.
IMG_1216
Efter att ha hängt en stund med frihetsgudinnan så tog vi oss tillbaka till stan, shoppade lite, spanade in One Freedom Tower och Flatiron Building.
IMG_1288
Dagen avslutades med middags-shake från ShakeShack.

Dubbla shakes i Upper East

Dubbla shakes i Upper East

Dagen efter, den 13/7 hoppade vi in i bilen och tröskade söderut till Philadelphia. Målet var Philadelphia Art Museum som inte bara är ett alldeles makalöst konstmuseum utan också skådeplatsen för den där berömda scenen från Rocky (ettan, inte fyran).

Philadelphia Museum of Art. Pampigt som attans.

Philadelphia Museum of Art. Pampigt som attans.

Sylvester Stallone springer alltså iförda väldigt tjocka (och troligen illaluktande) bomullsträningskläder upp för trapporna till museet ackompanjerad av “Gonna Fly Now”. Detta har nu resulterat i att Rocky står staty vid museets entre samt att tjogvis av turister varje dag rusar upp för trapporna. Vi var inte sämre än att göra det samma…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.