Fortsättning på rivieran

Vi har baslägret i Cannes där vi har hyrt en nyrenoverad lägenhet i ett mysigt, stads och strandnära läge. Perfekt med andra ord. Ett stort tack till familjen Ström!

Utsikt från balkongen

Utsikt från balkongen


Som tydligt så är det ganska mycket bilar parkerade på gatan. Vi hyr därför en plats i ett stort garage för ca 60€ per vecka eftersom att få tag på en plats som dels:
a) Finns, dels
b) Är tillräckligt stor för en Audi A6
är så gott som helt omöjligt. Att ta med sig bilen till Cannes ger en del frihet men samtidigt är det ett jäkla meck. För de där 60€ har vi dock (ta i trä) helt sluppit de parkeringsskador som alla bilar verkar ha.
Får barnen välja är det bara bad varje dag som gäller. Så som förälder måste man sätta ner foten och tvinga hela familjen till kulturella aktiviteter. Eftersom både mina och Matildas fötter är rätt så mjuka så har det blivit relativt få dylika aktiviteter.
Dock, härom dagen åkte vi ut med båt till Sainte-Marguerite som ligger ett stenkast utanför Cannes. Ön bjuder på fin-fin eucalyptusskog och fortet där mannen med järnmasken sägs ha härbärgerat.
Eftersom det var 32 grader och strålande solsken så kan man väl säga att ungarna var mindre imponerande av att spana på knastertorra “tallar” och kottar samt tillhörande ruiner från en svunnen tid. De uppskattade dock picknicken i skogen.
Picknick på Sainte Marguerite

Picknick på Sainte-Marguerite


Från ön bjuds på fin-fin utsikt mot det rika folket i Cannes.
Utsikt mot Cannes.

Utsikt mot Cannes. Min båt till vänster.


Nästa utflykt (en annan dag, föräldrarna klarar inte av så mycket gnäll på en dag och ungarna klarar inte av att vara utan bad) blev till staden Biot där det finns diverse glasbruk. Faktum är att ungarna tyckte det var riktigt intressant att spana på hur man gör glas och skålar.
Glasbruket i Biot.

Glasbruket i Biot.


Det som är karekterisktiskt med produkterna från Biot är det “bubbliga” glaset. Vi var tvungna att köpa lite grand, det var som vanligt förbaskat dyrt men är man på semester så är man…
Dyra kannor. Ingen av dessa kannor blev inköpta.

Dyra kannor. Ingen av dessa kannor blev inköpta…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.