Resa till Frankrike (och några andra ställen)

Häromdagen så packade vi bilen och drog söderut. Resan begav sig först till Hamburg, via Helsingborg-Helsingör samt Rödby-Puttgarden. Det finns egentligen inget att säga om denna resa mer än att den var behaglig och med lagom avstånd mellan stoppen tack vare färjeresorna. Svennetips #1: Spriten är billigare i Rödby än i Helsingör.
Väl framme i Hamburg skulle Audin lastas på Autozug för vidare färd till Lörrach i södra Tyskland. Det var ett mindre helsike att hitta eftersom Deutche Bahn varit snälla nog att ge två olika adresser till platsen man skulle embarkera men efter några timmars felkörning, väntning samt lite annat smått och plock var bilen äntligen lastad på tåget för vidare färd söderut. Meja var då så här glad:

Meja är glad att bilen är lastad!

Meja är glad att bilen är lastad!


Väl ombord på tåget så var det dags att slöa och sova i ett härligt skumpande söderut. Standarden var som SJ, typ Åretåget, inte bättre inte sämre och även om det var svårt att somna för vissa ungar så fick vi tillräckligt med via för färden vidare. Cred till DB som faktiskt hade riktigt gott frukostkaffe.
Alma gillar sin brits.

Alma gillar sin brits.


På morgonen ankom vi Lörrach och körde av bilen av tåget för färden först genom Tyskland, sedan Schweiz och sedermera Italien. Vi tog en kort paus när det började gnölas i baksätet.
Alma gillar rastplatsen i Schweiz.

Alma gillar rastplatsen i Schweiz.


Trafiken genom Tyskland och Schweiz var ganska ok med vissa “Staus” bland annat innan man skulle åka igenom St Gotthardt tunneln.
Ingen Stau nu, men dock en halvtimmes väntan innan man fick glida ner i tunneln...

Ingen Stau nu, men dock en halvtimmes väntan innan man fick glida ner i tunneln…


Efter Schweiz så följdes ett antal timmar av ganska hårt körande genom Italien. Tempot var stundtals extremt hektiskt där man i sakta mak av 150 km/h blev brutalt omkörd av både det ena och det andra.
Vi stannade därför i Como för att spana in sjön (och kyla ner nerverna). Pizzan och pastan var precis så god som man förväntar sig i Italien.
Lunch i Como

Lunch i Como


Därefter följde “Autostrada del Fiori” eller A10, kanske världens vackraste och mest omväxlande men samtidigt vansinnigt enformiga motorväg. Det var tunnel på tunnel på tunnel på bro på bro på bro i en enda sörja som var både vacker och utmanande för både passagerare och förare. Fast… humöret var på topp.

Efter ett kort och allmänt trôkigt stopp i Nice (trist bilkörning, omöjligt att hitta parkering) så ankom vi Cannes efter ca 12 timmar körning inklusive ett gäng stopp. Vi stöp i säng… Dagen efter var det dags för… BADA!
Syrran skall begravas!

Syrran skall begravas!


Även om vi har badat massor så har vi även hunnit med lite annat. Lägenheten som vi hyr ligger väldigt nära Cannes Fort så där har vi såklart varit.
Vägen upp till Cannes fort.

Vägen upp till Cannes fort.


Sen har vi gjort en massa andra saker men det återkommer vi till i ett annat inlägg.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Resa till Frankrike (och några andra ställen)

  1. Inger Boberg says:

    Så härligt ni ser ut att ha det! Fortsätt med det. Kramar från mor-mor!