Singapore

När jag skriver detta så sitter jag gravt jet-laggad i ett Göteborg som hälsade mig välkommen genom att jag direkt utanför Landvetter plumsade i en halvmeter djup slaskgrop. Iskallt vatten trängde in i ben och märg i total kontrast till de senaste stekheta dagarna i Singapore.
Vistelsen inleddes med att ta tunnelbana och buss (problemfritt som allt annat i Singapore) till Singapore Zoo.
Singapore Zoo
Utan att orda allt för mycket om djurparken så var den stor och välskött med stora hägn för djuren. Vissa djur, som orangutangerna får leva mer eller mindre fritt i parken och hoppar från träd till träd högt ovanför huvudet på en. Andra djur har mer traditionella hägn.
LejonDet skall sägas att hur fint och bra allting är så är det tufft att gå kilometervis i 32 graders värme. Så efter att ha knallat runt mer än nog tog vi vår tillflykt till köpcentrumen på Orchad Road.
Nästa dag gick vi ner till hamnen och spanade in Marina Bay Sands, hotellet som har en båt på toppen.
Marina Bay Sands Båten är dessutom utrustad med pool, barer och restauranger. Nästa gång så skall vi bo där… nästa gång…
Annars var huvudattraktionen för dagen Gardens by the Bay.
Gardens by the Bay Singapores svar på Botaniska i Göteborg med världens största inomhusvattenfall.
Vattenfall Samt de välkända superträden som blandar konst och arkitektur med frodig grönska. Superträd På kvällen genomförs en ljud- och ljusshow som var riktigt imponerande där “träden” blinkar i takt till mordern kinesisk musik. Superträd
Som Måns sa efter den 15 minuter långa föreställningen var slut: “Jag glömde nästan bort att andas för jag bara stod och gapade för det var så bra!”
Därmed konkluderas semestern för denna gång. Imorgon är det dags för allvaret igen!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.