Legoland – Svennebanan igen!

Häromveckan återsåg vi Legoland tillsammans med familjen Emanuelsson. Vädret var fulländat… för att ligga på stranden och bada, infernaliskt hett för att vara på Legoland men ingen klagade (utom jag). Vi hade denna gång bokat rum på hotell Pejsegaarden i metropolen Braedstrup. Vet du inte vart det ligger? Inte vi heller! Navigatorn i bilen tog oss olika vägar till och från Legoland under de två dagarna vi var där och det enda vi kan enas om är att det ligger ca 50 km från Billund där då Legoland ligger. Hotellet hade dock de faciliteter som en barnfamilj behöver, inklusive pool! Maten var dock en annan sak. Danskarna har ju en fabläs för pommes frites, köttstek och brun sås; Brun mat helt enkelt. Tur då att ölen är så fantastiskt god.
Vi stannade dock till i Fredrikshamn för att bada på Palmestranden bland sjöar av maneter stora som gevär (sträcker ut armarna i luften).
Palmestranden Fredrikshamn
Vistelsen på själva Legoland var sedan helt ok. Ungarna trivdes och fick åka karuseller och leka med lego tills de nästan kräktes. De vuxna fick sitt genom att kika på de fortfarande fantastiska modellerna som trots alla år fortfarande känns som den främsta behållningen av resan.
Utanför entrén
Självfallet gjorde vi även en liten tur i den välfyllda och fasansfullt dyra shoppen där ungarna fick plocka med sig en (liten) låda innan det var dags att tacka för oss.
Ungar poserar
På båten hem till gamla goa Göteborg gjorde vi sällskap med 18500 ungdomar som skulle spela Gothia Cup men den historien tar vi en annan gång…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.