Svennebanansemester

Igår lämnade vi gamla kära Koh Lanta bakom oss för att ta färjan över till Phuket. Vi avslutar nu vår semester genom att bo på ett riktigt Svennebanan-hotell; Sunwing Resort Bangtao. Hotellet är med våra mått mätt enormt och har ett dussin olika pooler och befolkas av främst skandinaver, ryssar (såklart) och kineser (ännu mera såklart). Man kan tycka vad man vill om dessa resorts men de är iallafall barnvänliga. Förutom att de alltid har gratis barnbuffé med spagetti och köttfärssås, varm korv mm så har de även kids club och diverse andra aktiviteter för ungarna. Det är ju så, trivs ungarna trivs oftast föräldrarna också… De vuxna uppskattade det generösa ”groggpaket” som väntade på rummet samt att man för första gången på två veckor kunde duscha i en varm dusch där vattnet hade ett högre flöde än 0,0005l/h som vår dusch på Koh Lanta var bestyckad med.
Oavsett vad så är känslan av lyx ganska påtaglig och då kan man smälta avsaknaden av genuinitet.SunwingResortBangtaoVi håller fortfarande hårt vid traditionerna med daglig glasspaus. Fattas annat, tjatet om glass börjar ungefär efter att frukosten är avklarad. Dagens glass intogs på den smala och ganska överpopulerade stranden på Bangtao.
GlasspausJag och Måns gick några km på stranden med fötterna i vattenbrynet och kryssade mellan sollapande människor, försäljare av krimskrams och massageshops i dussintal. Skillnad mot Koh Lanta såklart men ganska trevligt ändå. Variation är alltid bra men att stanna flera veckor på Svennebananhotellet klarar nog bara de starkaste. Sägas skall väl att bilden nedan ljuger något, det gällde verkligen att vänta till rätt ögonblick för att ta kortet när mängden turister i sökaren var minimalt.
BeachBangTao
På lördag åker vi hem och det skall också bli trevligt.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.