Bilutflykt

Stärkt av J&N’s äventyr så hyrde vi idag en bil för att utforska Koh Lanta. Vårt ”val” föll på en sk Honda Jazz med gnissliga (men skapligt väl fungerande bromsar). Barnstol för Meja och vanliga säkerhetsbälten för övriga förutom för Matilda som bytte bort glädjen med att köra i Thailändsk trafik mot att sitta med midjesnöret i mitten bak.
HondaJazzmedkassabromsar
Att köra på ön visade sig vara lätt och smidigt, inte mycket till trafik och hanterade man bara förekomsten av kreatur på och i absolut närhet av vägen samt vänstertrafik (detta kolonial-gissel) så var man definitivt i hemmazon.
Inledningsvis styrde vi kosan mot Lanta Old Town i söder där man kan kika på gamla kåkar byggda på pålverk i mangroveträsket.
LantaOldRestaurang
Det var grymt mysigt att sitta och käka supergod curry med havet skvalpande under fötterna. Måns käkade Massaman curry som vi aldrig sett honom göra förut.
Manskakar
Därefter åkte vi ytterligare söderut till Koh Lanta nationalpark. Här möttes vi av en förunderlig strandremsa med klippor och helt orörda stränder samt extremt tjuvaktiga apor.
Apan
Vi hann knappt parkera bilen innan en av aporna hoppade ner i vår packning och sprang i väg med Matildas ”Marian Keyes” bok. Liten förlust för mänskligheten kan tyckas men ett-tu-tre så befann jag mig inne i ett buskage fightandes med en apa om denna sk litteratur. Jag vann!
Även på stranden var aporna på pass och spanade, Matilda var dock djupt försjunken i sin bok och märkte inte den lilla napparen som var ute efter vår packning.
Matilda i bakhall
Efter en stund så tröttnade aporna och vi koncentrerade oss på att bad och snorkla. Vi byggde ett och annat sandslott och hade det allmänt bra, som man brukar ha det på Koh Lanta.
Kokosnotpastrand
Efter att ha badat oss trötta begav vi oss i den skruttiga Hondan tillbaka till civilisationen men pausade på vägen för att smaska i oss en banana-pancake (gnissel-Hondan i bakgrunden).
Ivantanpabananapankake
Imorgon väntar dykning för mig och sol och bad för de övriga. Julstämningen får vänta ytterligare några dagar…

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.