Tårtan

Häromdagen firade vi som sagt Måns på hans 8-årsdag. Det blev ungefär som vanligt. Ungen sov räv (jag smög och kikade i dörrspringan) och fejkade total överraskning när vi brakade in med sång och paket. Han blev glad för sina presenter iallafall, kanske mest glad för DS-spelet och fenorna (som jag och Måns skall testa skarpt på snorkeltur om någon dag).
MansPaket
Efter att ha badat och solat hela dagen (något nytt?) så hade vi födelsedagsfika. Att ordna en chokladtårta med två timmars varsel var bara att glömma men jag köpte en hög med brownies på det tyska bageriet vid Saladan-vägen. Tyskan som äger stället styrde verkligen stället som en Obersturmführer och gastade ut kommandon till de anställda Thaiorna. Läskigt och mycket roligt på samma gång.
Kakan gick iallafall ned och jag hann inte ens fotografera mer än resterna…
Kakan
Idag är Tilda ute och dyker så jag och ungarna har fått sysselsätta oss själva. Vi har… tadaaa! Badat och solat hela dagen! Så här ledsna är Måns och Alma för att mamma är borta och roar sig.
MansAlmaStranden
Måns har fått en ny kompis, Max från Säter som han just nu är “hemma” hos. Max undrade om jag visste var Säter var varpå jag svarade “Ja, det är ju där ni internerar han massmördaren, Sture Bergvall”… eller nästan. Han kanske inte visste vad som har satt Säter på kartan… och kanske får vänta några år. Ungen är ju bara sju.
Annars inget nytt under den stekande solen. Alla mår bra och ingen har fått någon mag-bacill än så länge. I övermorgon blir det dykning för mig och så skall vi försöka att göra slag i saken att hyra en bil och försöka se lite mer av ön än bara Klong Daos vita, sammetslena sand.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Tårtan