Koh Lanta

Efter att ha spenderat två dagar i det relativt sett stökiga Phuket var det dags att ge sig av mot Koh Lanta. Vi har på denna resa valt att inte trixa med taxis och tuk-tuk så transporterna går i minibuss med barnstolar till samtliga barn. Tryggt och säkert till en merkostnad av säkert 40SEK, det kan det vara värt även om den vanliga Thai-snålheten börjar smyga sig på: “Va? Skall du ha 50 Bath (10 SEK) för en resa in till stan! Aldrig i livet att du får mer än 40 (8 SEK)!” Det är märkligt vad man väljer att spendera sin tid på (man har antagligen för mycket).
Nåväl, vi anlände trygga och säkra i vår banstolsinredda minibuss till Phuket färjeterminal Rassada Pier där vi skuttade ombord på färjan. Efter ca två timmar mellanlandade vi på Phi-Phi islands.
PhiPhi … där de som skulle till Koh Lanta fick byta färja (svenska barnfamiljer och locals, de flesta muslimer då Koh Lanta är muslimskt) och de som skulle till Phi-Phi fick knalla igenom den lokala tullen (partysugna ungdomar med trekants-bikinis och mycket tatueringar) för att betala den obligatoriska miljöskatten som samtliga som anländer till öarna måste betala.
Det är gôtt att åka färja, ungarna kan springa runt och leka istället för att sitta fastspända i en bil. Meja knallade runt och charmade lokalbefolkningen medan de stora barnen ägnade sig åt pysselböcker och Nintendo.
Mejabaten
Ombord käkar man också den dagliga glassen.
Glasspåbat
Väl på plats har vi nu inkvarterat oss i vårt hus. Vi har tre sovrum och en stor veranda, riktigt lyxigt jämfört hur vi brukar bo. På verandan tar man med fördel en drink efter en hård och tuff dag bestående av sol och bad.
Crib
Vi hade rätt långt gångna planer på att laga mat hemma för att ungarna skall få sin rekommenderade dos av stuvade makaroner och köttbullar.
Crib2
Så vi gjorde en räd på den lokala matbutiken; LantaMart där vi hittade pasta, mjöl och mjölk men inget som ens med “Kock-Niklas-fantasi” skulle kunna bli köttbullar. Däremot så fanns det gott om hela bläckfiskar, musslor och saker som jag inte ens vet vad det är i frysdiskarna. Så, vi får hålla till godo med maten på de uppskattningsvis 50 restaurangerna och någon enstaka dag servera pasta med burk-köttfärssås.
I morse har vi firat Måns på hans 8-års dag och när detta skrivs så inviger han sina födelsedags-sim-fenor. Jag skall strax ge mig ut i värmen för att leta reda på en födelsedagstårta men mer om det i ett senare inlägg.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.