Halloween 2013

En intensiv helg är till ända och det numera traditionsenliga Halloween-firandet är avklarat.
Vi körde som vanligt “all-in”, börjar med en superläskiga “kräkspumpan”:

DSCF2445Ytterligare en läskig aspekt av kräkset är att de ger märken på betongen om man låter den stanna ute för länge (den skall vara ute ungefär så länge så att den faller ihop, eller till advent vilket som nu inträffar först).

Ungarna hade klätt ut sig till “Batman”, “Häxa” och “Lieman” samt den kanske läskigaste av alla: “Pippi med  dödsskriket”! Den sistnämnda ser snäll ut men kan skrika så att klockorna stannar samt att hon av Alma blivit utnämnd till den “Klättrigaste apan i hela världen” vilket betyder att hon kan klättra upp på i stort sett alla möbler som ett normalt hem innehåller.
Ungarna fick senare på kvällen gå runt bland grannarna och skrämmas i hällregnet. Tyvärr så var vi lite tidigt ute (Halloween inträffar formellt den 31/10) så resultatet i hinkarna var skralt; Riskakor och mandariner ger inga muntra barn.

DSCF2459

 

Bland de vuxna så var häxorna överrepresenterade (ingen tvetydighet avsedd) med uppbackning från en “Gothare/The Crow/Svartrockare” som man för övrigt ser i Nordstan året runt, inte bara till Halloween.

DSCF2466Jag och Matilda klädde ut oss till det som vi tycker är det läskigaste som finns: Tvillingflickorna från filmen The Shining. “Come and play with us Danny!”

the-shining-twins

 

Come and play with us små barn!

DSCF2479Ungarna fattade såklart ingenting medan de vuxna tyckte det var klart obehagligt och möjligen drog upp lite väl mycket läskiga minnen från mörka VHS-kvällar i slutet av åttio-talet. Jag för min del var mörkrädd i veckor efter visningen på Mattias 26″ TV…
Sammanfattningsvis så var det en trevlig kväll och vi kommer låta ungarna gå ut på en ny jakt på godis på torsdag. Det är dock extremt tveksamt om jag drar på mig min dräkt igen…

 

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.