Fiskarfänge

Vi tog en tur med båten, ja det heter så nu. Två gånger tidigare har vi varit ute med hela familjen, varav en gång med Hanna och Oscar som assistans och det har varit… sådär… Meja har skrikit, Alma har varit sjösjuk (och Tilda också, fast hon kanske inte erkänner det). Idag blev det så perfekt som det kan vara med tre ungar  ombord. Nästan inget skrik, ingen sjösjuka (det tackar vi Postafen för) och ett utmärkt väder med lätta vindar. Jag och Måns hade i och för sig varit och övningsseglat härom veckan för att säkerställa att vi har koll på båten själva om det skulle visa sig att damerna behöver sysselsätta sig med annat, typ spy. Så idag var vi tränade och laddade.
Meja började seglatsen med ett milt missnöje men fick efter några minuter sova i den sk “Skorpionhålan” som bädden under sittbrunnen kallas (man får som vuxen krypa fram och tillbaka som en skorpion för att ta sig in och ut).

Meja soverVädret var utmärkt med lätta vindar och strålande solsken så Tilda lät mig sätta både storsegel och Genua utan att det “lutade “för mycket”. Två makrilldörjar slängdes i (en till Alma och Måns, de kunde helt klart inte enas om en enda) som resulterade i två fina makrillar!
[quicktime width=”568″ height=”320″]http://www.foung.com/wp-content/uploads/2013/08/IMG_0081.mov[/quicktime]
Eftersom vi glömde mack-lunchen i kylskåpet hemma så tog vi en kort tur idag men det var riktigt trevligt (även om Meja ser lite sur ut)! Måns var alldeles för fokuserad på fisket för att ha tid att le mot kameran…
Fru och barn trivs

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.