Kolmården

För två veckor sedan var vi tillsammans med familjen Hörnquist på Kolmårdens djurpark. Vädergudarna var verkligen på vår sida och vi hade två dagar med superväder och gassande sol. Det var väl det som var den “Svenska Sommaren 2013” även om man inte tänkte på det på det sättet då.
Vi inledde helgen med att besöka Linköpings Universitet och en trevlig nostalgisk resa bland universitetslokaler och minnen tillsammans med den alltid lika trevliga ciceronen Magnus. Ungarna fick posera vid “m-märket” som vi som studenter fick lära oss att respektera. “Stå inte på m-märket nolla” som våra Phösare skrek åt oss i augusti 1995. Roliga minnen…

Unga studenter vid LiTHNär vi hade frotterat oss med LiTH-minnen bar det av till hotellet för slappning och bad innan vi förberedde oss för djuren på Kolmården.

Kolmården entre

Fint väder va?

Väl på Komården såg vi en faslig mängd djur, bland annat tigrar.

Tiger…och elefanter som såklart bajsade i sin simbassäng till total glädje för både stora och små människo-betraktare. Ok, de verkade ha det rätt kul i badet. Kolmårdens djur verkar ha det rätt bra och även vi som tycker att djur skall vara i natur tyckte att det var intressant och trevligt.

ElefanterÄven Meja trivdes bra och sov riktigt bra i de bunker-liknande rummen på Kolmårdens vildmarkshotell. Annars är det ju ett riskfyllt event att trycka in fem personer i ett rum marginellt större än en garderob och till råga på allt kalla det semester!

Meja är en coolingPå Kolmården finns inte bara djur utan lekplatser och karuseller vilket ungarna utnyttjade friskt. Två dagar på detta ställe gjorde både vuxna och barn nöjda och trötta.Nedan poserar barnen lydigt efter att ha sett delfiner göra konster och lekt som tokar i två dagar.

Familjefoto

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.