Avslutning i simskolan

Idag så avslutades vårterminen i simskolan. För Måns del så har det varit ganska hårt kör och alla fyra simsätten skall nötas in, dock med visst inslag av lek. Man börjar alltid med 50m bröstsim som uppvärmning och det är inte illa av ett gäng skrangliga 6-7åringar, sen fortsätter det i samma stil.
Vad sägs om det femte simsättet: “Sälen” där man simmar på rygg och samtidigt slårihop med labbarna och utstöter “Ough, ough!!”. Ingen tvekan om vilket simsätt som Måns föredrar.
Almas simskola fokuserar mer på “Groda, glasstrut, pinnne” och Alma kan när hon vill, vilket hon oftast vill. Hon simmar dock hellre under vattnet än över och då är hon rätt lik storebror.

AlmaSimskolaUnder själva uppvisningen där de mindre skall simma 15 m (med flythjälp för de som behöver) så blev det totalvägran och Alma struntade högaktningsfullt i taktfull coaching från far och ivriga applåder från övriga. Lek och plask var mer intressant… Måns klarade dock sina 50m uppvisningssim (duh!) galant och var glad och stolt över medaljen han fick. Målet är högt satt och han har bestämt att han skall kunna simma så bra att han skall kunna bli en “Bubblebreaker” och dyka med tuber i pool i Thailand i jul.

Meja som numera är frisk från diverse sjukdomar var också med men fick inte bada denna gång.

Untitled

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.